Krótka rozprawka o lodach – Coca Typical Sicilian IceCream

  • Marcin Ceran
  • 18 czerwca 2015
  • Możliwość komentowania Krótka rozprawka o lodach – Coca Typical Sicilian IceCream została wyłączona

Lato – orzeźwienie w każdej formie wysoce wskazane. W szczególności, gdy temperatura wynosi ponad 30 stopni. Z taką misją odwiedziliśmy ze znajomymi Coca Typical Sicilian IceCream, znajdujące się przy ulicy Warszauera 3 w Krakowie.

W swojej ofercie oczywiście mają lody nakładane “szpachlą” w różnych cenach* – jest to zależne od wybranej wielkości porcji. Smaki można łączyć dowolnie i dostanie się tyle lodów ile wafelek pomieści :)

CocaJa na swoje smaki wybrałem pistacjowy i melonowy. Melonowy był dobry, nie za słodki. Pistacjowy natomiast mnie zdziwił, gdyż był bardziej słony niż słodki i według mnie takiego czegoś mi brakowało we wszystkich smakach pistacjowych, które do tej pory jadłem.
Lokal w moim odczuciu wypada dobrze. Jeśli znajdujecie się w okolicy to zapraszam do spróbowania samemu czy warto :)

 

*Cennik:
-mały rożek (2 smaki) 2 zł;
-duży rożek (3 smaki) 4 zł;
-maxi rożek (5 smaków) 7,50 zł;
-brioches sycylijski z lodami (2 smaki) 5 zł;
-0,5 kg lodów
-mały kubek (2 smaki) 2 zł;
-duży kubek (3 smaki) 4 zł.
Sending
User Review
0 (0 votes)

Marcin Ceran

Programista z zawodu, bloger z zamiłowania. Lubię dobrze zjeść, czy to w domu czy to na mieście. Będziesz to jeszcze jadł?! ;) Więcej o mnie tutaj!

RELATED POSTS