Z miłości do mięsa – Bydło i Poidło Meat-ing Place

  • Marek Wałach
  • 29 kwietnia 2015
  • Możliwość komentowania Z miłości do mięsa – Bydło i Poidło Meat-ing Place została wyłączona

Kolejny dzień w Warszawie i kolejna wizyta w lokalnej jadłodajni, choć to bardzo nie trafne określenie miejsca zwanego BYDŁO i POIDŁO Meat-ing Place. Nie, to miejsce to zdecydowanie coś więcej. Ale po kolei.

Lokal umiejscowiony jest w centrum Warszawy. Po wejściu od razu wiemy gdzie jesteśmy – w świątyni wołowiny. Cały wystrój współgra ze sobą wprost idealnie – drewno, metal i krowia skóra na obiciach. Wszystko z zachowaniem klasy i elegancji. Nie jest to miejsce „zjedz i wyjdź”, a raczej wejdź i zostań na dużej. Obsługa bardzo miła i profesjonalna. Nie ma się do czego doczepić.

W menu znajdziemy wiele różnych pozycji ale najważniejsze są steki i burgery. Tych drugich nie ma wybitnie dużo (więcej możemy znaleźć w bliźniaczej restauracji Bydło i Powidło), ale za to w stekach jest już w czym wybierać. Mamy do wyboru również większość rodzajów alkoholi – w tym single malty, które niestety nie są spotykane wszędzie – co daje kolejny powód by po posiłku zostać na dłużej.

Ja skusiłem się na burgera z powidłami. I tu w sumie powinienem napisać najwięcej – ale o tym trzeba się przekonać samemu. W wielu miastach już jadłem, ale tak dobrego burgera jeszcze nigdzie (no może nie licząc Bydło i Powidło, ale wiadomo – to to samo). Mięso, dodatki, bułka wszystko współgra ze sobą w idealnie. Wołowina wysmażona tak, jak sobie tego życzymy (średnio wysmażona #FTW !). Do tego domowe frytki i lany Tucher i całość zamyka nam się w przepyszny zestaw.

Bydło i Poidło mogę polecić z pełną odpowiedzialnością każdemu, kto lubi wołowinę. Obok tego miejsca po prostu nie można przejść obojętnie. Wedle mojej oceny: 11/10.

Bydło i Poidło
Sending
User Review
0 (0 votes)

Marek Wałach

Sezonowy (wy)jadacz. Fan wołowiny w różnej postaci. Często na wyjazdach służbowo-jedzeniowych w Warszawie.

RELATED POSTS